TIMI

Tóth Tímea

Gerincjóga, Hatha jóga, Hatha jóga flow

„Kezdő táncosként találkoztam először a jógával, de az akkori gyors és nyüzsgő életembe nem fért bele a megállás, elmélyülés. Így egy időre elkerültem a jógastúdiókat…

Miután bölcsész- és táncos végzettséget szereztem, – és „folyamatos halasztó” lettem a táncpedagógus szakon – fokozatosan vált életem legfontosabb részévé a tánc. Iskolai keretek között inkább korlátokat és megfelelést jelentett, azon túl viszont igazi örömforrást és szabadságot.

Évekkel később, valami óriási hiányérzetnek köszönhetően, egy nap arra ébredtem, hogy jógázni szeretnék. Hamarosan, az akkori otthonomhoz legközelebb eső stúdióban, a Mandalában találtam magam. Azonnal tudtam, hogy a számomra legjobb helyre kerültem.

Idővel egyre fontosabbá vált a jóga; felépített egy valódi belső erőt bennem; biztos voltam abban, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhet velem. Ekkor még főként „táncosan” jógáztam, formákban gondolkodtam – ma már a táncteremben is inkább jógázom… Igyekszem a táncot is jógikus szemlélettel oktatni, és viszont: a tánc könnyedségét, légiességét próbálom a gyakorlásomban és a jógaórák során is alkalmazni.

Változás, belső figyelem és elfogadás. Most ezeket jelenti számomra a jóga. Hálás vagyok minden történésnek, ami elvezetett idáig, és mindenkinek, aki segített ebben engem. Köszönettel tartozom nagyszerű tanáraimnak: Gergőnek, Gyöngyvérnek, Zolinak – és a Többieknek is. Mindenkitől tanultam, folyamatosan tanulok valami fontosat. Bízom benne, hogy az óráimon én is minél többet át tudok majd adni mindezekből.”

 

Villáminterjú

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Timi: Mostanában minden felmerülő, fontos kérdésemre a jógában -vagy a jóga által – találom meg a választ 🙂

Hogy telik egy napod?
Timi: Mindig egy kicsit másképp 🙂 Általában reggel gyakorlok; ha ez nem jön össze, akkor a nap bármely szakaszában – amikor adódik rá hely és idő. Ezenkívül tánc- és jógaórákat tartok, dolgozom, jövök-megyek, barátokkal találkozom, és egyre gyakrabban szakítok időt arra is, hogy egy kicsit csendben, ‘magamban’ legyek.

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Timi: Pranajama, meditáció. Csodálatos látni, hogy mindenben, az élet bármely tevékenyégében, mozzanatában ott vannak ezek a dolgok.

Legtöbbet használd szófordulataid jógaórán?
Timi: „Érkezz meg!”, „Engedj el minden felesleges dolgot”, „Lélegezz!”

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Timi:Nem tudom,mennyire leszek majd bölcs és öreg, de jógázni biztosan fogok:)
Most úgy gondolom, a szeretet a legfontosabb üzenet.

 

BIO

2011 Táncos- és próbevezető diploma – Magyar Táncművészeti Főiskola, Moderntánc Szak

2012 Modern- és kortárs tánc oktató – Műhely Alapítvány ( Trafó Stúdió, Jurányi Ház)

2012 Jóga mozgásterapeuta képzés– Mandala Jógastúdiók

2012 OKJ Sportoktató képzés– Mandala Jógastúdiók

2013 Gerincjóga oktatóképzés – Mandala Jógastúdiók

2014 Hatha jóga oktatókézés– Mandala Jógastúdiók

2014Astanga jóga 1. sorozat oktatóképzés (Manju Jois vezetésével) – Mandala Jógastúdiók

2015 Workshopok: Manju Jois, Andrea Lutz, Nadia Abdulwahab, Juhász Sarolta, Pápa Gyöngyvér, Malik Tóth István és a Mandala Jógastúdiók oktatóinak vezetésével