Varga Mátyás

Hatha jóga | Meditáció
Facebook • Instagram

„A testtel való munka 6 éves korom óta jelen van az életemben különböző mozgásformák, harcművészetek és sportok formájában. A filozófiai válaszkereséssel és a meditációval 17 évesen kezdtem el foglalkozni. Sokáig ez a kettő terület, a testtel való munka és a szellemi gyakorlás, elkülönülve volt jelen az életemben. A jógában aztán ez a kettő összeért. A jóga világában való keresés elvezetett azokhoz a konkrét irányvonalakhoz, amikben megjelent bennem a bizonyosság, hogy igen, ez az én utam. A keresés vége viszont a komolyabb és elmélyültebb munka kezdetét is jelentette, ami azóta minden nap velem van.

Akiktől tanultam:

A testgyakorláshoz fűződő anatómiai és mozgás-szemléletmódot Pápa Gyöngyvértől.
Pránájámát és meditációt Bálint Jánostól.

Amivel jelenleg foglalkozom:

A hatha jógának a tantrikus gyakorlatába Remete Sándor (Sundernáth) vezetett be. Itt vált dominánssá számomra a testgyakorlás energetikai alapokra helyezése, ami a hatha jóga mudráihoz és a pránájáma mélyebb rétegeihez vezet.

Jóga-meditációt és filozófiát pedig Papp Józseftől tanulok. A meditáció elmélyítése és a jóga filozófia egyre teljesebb megértése számomra az út az elme csendjéhez és önmagam egyre mélyebb megismeréséhez.

A Mandala Jógastúdiókban tanítok jógaórákon, tanfolyamokon, oktatóképzéseken és táborokban. Ezeken a programokon a legjobb tudásom szerint segítek a gyakorlóknak a jóga útján.”

BIO

2015 Fitness Company Alapfokú jógaoktatói képzés
2018 Gerincjóga oktatóképzés (Mandala Jógastúdiók)
2019 Gerincjóga haladó oktatóképzés (Mandala Jógastúdiók)
2019 Flow jóga oktatóképzés (Mandala Jógastúdiók)
2019 Mobility – Gerincjóga oktatói továbbképzés (Mandala Jógastúdiók)
2019 Hatha jóga oktatóképzés (Mandala Jógastúdiók)
2020 OKJ Fitness Instruktor (Mandala Jógastúdiók)