Gerincjóga

Miért a Gerincjóga a legnépszerűbb óránk?

A Gerincjóga modern mozgásrendszer, amely a jóga különleges eszköztárát használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására az anatómiai alapmozgásokra és a fascia-láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal. Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe vagy jógairányzatba.

A variálható gyakorlatsor kidolgozása Németh Gergő, a Mandala Jógastúdiók alapítójának nevéhez fűződik:

“Jógaoktatóként szembesülnöm kellett a modern, városi ember fizikai korlátaival. Úgy láttam, hogy a kezdő jógagyakorlóknak nagy szükségük lenne egy praktikus, ugyanakkor hatékony, anatómiai szemléletű jógafoglalkozásra. Holcsa Judit Gerinctréner képzésén inspirálódva, Somlai Orsolya gyógytornász segítségével állítottam össze egy variálható gyakorlatsort, amit bátran ajánlok önálló mozgásformaként vagy az egyéni gyógyító kezelések kiegészítésére.”

Az elmúlt 8 év alatt több száz Gerincjóga oktatót képeztünk ki, akik az ország legtöbb nagyvárosában és néhányan már külföldön is oktatnak. A Gerincjóga talán nem is tekinthető külön jógairányzatnak a szó klasszikus értelmében, azonban sokak számára jelenti az inspiráló, biztonságos és örömteli belépést a jóga és az egészséges életmód világába.

Itt találsz szakmai cikkeket a Gerincjógáról: Gerincjóga Facebook oldal