bulcsu_kata_portre

Bulcsu Kata

Gyerekjóga, Gerincjóga®

6 évesen csöppentem bele a szertorna világába, melyből pár évvel később átnyargaltam egy évtizedeket felölelő versenyközpontú sportágba, ez volt a tenisz. Érdekes tapasztalás volt, hogy a különböző testmozgások hogyan változtaják meg a testet és szellemet. A versengést felváltotta a tanitás, melynek központjában a gyerekek álltak.

Amikor a jógával nagyjából 1o éve találkoztam, ekkor izleltem meg, hogy milyen finom árnyalatokkal puhitható és formálható a test, nem mellesleg azt, hogy a szellem hogyan értékeli át az addig fontosnak tartott dolgokat, mint például gyors fejlődés helyett időt és teret kell adni, másokkal való versengés helyett a saját határokkal való játék, egó helyett a csapatmunka fontossága.

Valahol mindig éreztem, hogy a gyerekek világába való folyamatos visszacsöppenés a játékosságon keresztül ad igazán lehetőséget arra, hogy közösen fejlődjünk. Hiszem, hogy a test és szellem tudatos fejlesztését nem lehet elég korán kezdeni és erre az egyik legizgalmasabb és legváltozatosabb eszköz a jóga. Célom, hogy a jóga eljusson minden gyerekhez.”

 

BIO

2oo6 Semmelweis Egyetem Tenisz Szakedző
2o16 Gerincjóga oktatóképzés – Mandala Jógastúdiók
2o16 OKJ Fitness Instruktor – Mandala Jógastúdiók
2o17 Gyerekjóga oktatóképzés – Mandala Jógastúdiók | Asram Jóga és Meditációs Központ – Csíki Mariann