KOVÁCS TAMARA

Gerincjóga, mobility

Kamaszkoromat a klasszikus aerobic és a futás határozta meg. 18 éves lehettem, amikor egy ismerősöm jógastúdiója megnyílt, mondta, próbáljam ki. Elmentem. Ketten voltunk az oktatóval. És minden jött magától. Mintha mindig is ezt csináltam volna.

Évek teltek el az ottani a közösségben, mely mindent megalapozott számomra. Dinamikusabb jógát, acrojógát (páros jóga), air jógát és később gerincjógát gyakoroltunk – mint kiderült Mandalában végzett oktatókkal. Emellett a funkcionális edzés, crossfit, a futás és a biciklizés lett a szenvedélyem. De a jóga, mint egy hű társ mindig ott maradt. Mint a kedvenc pléded, amivel betakarózol a kanapén.

A covid időszaka alatt szerettem bele az ashtanga jógába, ugyanakkor borzalmasan hiányzott a közösség. Az első oktató képzésemet is ekkor végeztem. Oktatni Olaszországban kezdtem el egy paradicsomba illő resortban nemzetközi vendégeknek.

Amikor hazajöttem nem volt kérdés, hogy a Mandalában folytatom tanulmányaimat. Én itt találtam meg újra azt a helyet, azt a közösséget ahol nem csak tanulni vagy gyakorolni szeretek, de most már tanítani is.

Jógával egy jobb önmagad leszel. Megmutatja, hogy mire vagy és mire lehetsz képes, ha időt és energiát szánsz magadra. Erő, rugalmasság, könnyedség, nyugalom és legfőbbképpen szabadabb mozgás, fájdalom mentes és kényelmesebb test a mindennapokhoz. Nekem ezt adja jóga és én ezt próbálom átadni az óráimon.