VALKAI LÁSZLÓ

Gerincjóga

A crosstraining, súlyemelés, kettlebell világa vezetett a jóga felé. Mély benyomást tett rám az első gerincjóga órám. Rendkívül nehéznek éreztem, de nem engedtem el a próbálkozást. Azóta sokminden változott, de még mindig szeretem ha a gyakorlásban van valami kihívás, a könnyedség és befelé figyelés mellett. A legjobb dolog megmosolyogni magad, ha valami nem sikerül. Felismerni, hogy ott van a fejlődési lehetőség. Egy kisebb, vagy nagyobb cél, ami arra sarkall, hogy újra megpróbáld. Ez lehet akár egy mozdulat, akár egy légzőgyakorlat, vagy a relaxáció, lazítás is. Erre számíthatsz a közös gyakorlásunk során is. 🙂

Technikai tudásom szerencsém volt külföldön is gyarapítani. A pécsi és fővárosi Mandala Jógastúdiókban azonban ennél sokkal többet kaptam, és kapok ezen felül a mai napig: egy új szemléletmódot, közös tanulást, távlatokban való építkezést.

Oktatóképzéseimet javarészt a Mandalában végeztem: gerinc-, és hatha jóga, mobility témákban. A közös ötletelést, gondolkozást rendkívül élvezem. Mindig egy újabb szuper nyitott, támogató csapatnak lehetek része, ahol mindenki saját személyisége és gondolkodásmódja szerint jut el egy-egy feladat, probléma, kérdés megoldásáig.

A kedvenc jógával kapcsolatos idézetem:

‘Change what you can, and accept what you can’t.’

Az én olvasatomban magyarul: Változtass azon amin tudsz, és megéri; amin nem lehet, azt pedig engedd meg magadnak, hogy elfogadd.