Flow jóga

A Flow jóga ötvözi a tánc szabadságát a jóga tökéletességével. Tapasztald meg a jógának ezt a dinamikus, kreatív formáját!

A Flow jóga egy dinamikus, a nyugodt légzés ritmusára épülő óra. Az óra alapját a napüdvözlet nevű gyakorlatsor képezi, ez az átkötés az óra egyes elemei és gyakran az egyes ászanák között is.

A foglalkozás célja a légzés és mozgás összehangolása, és ezáltal egy befelé figyelő, meditatív tudatállapot megteremtése. Helyes légzéssel, a bandhák (belső zárak) alkalmazásával és az ászanák pontos kivitelezésével a gyakorlás könnyed, légies és folyamatos marad. Az a jó a gyakorlás, ha óra után nem fáradtságot, hanem egyfajta feltöltődést érzel. A lehető legkevesebb erőfeszítéssel hozd létre az ászanákat, erőlködés helyett inkább engedd, hogy vigyen a légzés.

Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a jóga dinamikusabb fajtáit! Az órára jöhetnek kezdők és haladók – szinte minden gyakorlathoz variációkat, így a résztvevők a saját aktuális állapotuknak megfelelően tudják követni az órát.

Az óra felépítése:

Ráhangolódás ülésben.
Óra eleji elcsendesedés, a légzés figyelése és beállítása
Bemelegítés, napüdvözletek
Dinamikus bemelegítés a légzés ritmusára, napüdvözlet-variációk
Álló- és egyensúly gyakorlatok
Hősi tartások, parsvakónászanák, egyensúlygyakorlatok
Ülőgyakorlatok és hátrahajlások.
Passzív nyújtásokat
Fordított testhelyzetek
Légzés, rövid meditáció ülésben
Váltott orrlyukas légzés, OM mantra, rövid meditáció
Relaxáció (Savászana)