Mobility

Miért a Gerincjóga a legnépszerűbb óránk?

A Gerincjóga modern mozgásrendszer, amely a jóga különleges eszköztárát használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására az anatómiai alapmozgásokra és a fascia-láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal. Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe vagy jógairányzatba.

A variálható gyakorlatsor kidolgozása Németh Gergő, a Mandala Jógastúdiók alapítójának nevéhez fűződik:

„Jógaoktatóként szembesülnöm kellett a modern, városi ember fizikai korlátaival. Úgy láttam, hogy a kezdő jógagyakorlóknak nagy szükségük lenne egy praktikus, ugyanakkor hatékony, anatómiai szemléletű jógafoglalkozásra. Holcsa Judit Gerinctréner képzésén inspirálódva, Somlai Orsolya, a Spineart Egészségközpont gyógytornásza segítségével állítottam össze egy variálható gyakorlatsort, amit bátran ajánlok önálló mozgásformaként vagy az egyéni gyógyító kezelések kiegészítésére.”

Az elmúlt 8 év alatt több száz Gerincjóga oktatót képeztünk ki, akik az ország legtöbb nagyvárosában és néhányan már külföldön is oktatnak. A Gerincjóga talán nem is tekinthető külön jógairányzatnak a szó klasszikus értelmében, azonban sokak számára jelenti az inspiráló, biztonságos és örömteli belépést a jóga és az egészséges életmód világába.

Itt találsz szakmai cikkeket a Gerincjógáról: Gerincjóga Facebook oldal