ASTANGA JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS

 Yoga Alliance RYT200 tanúsítvány

Kezdési időpont (Budapest): 2024. február. 10.

Az astanga az egyik legkönnyebben tanítható jógairányzat, abban az értelemben, hogy a komoly gyakorlók szinte minden fontos információval rendelkeznek már. A képzésen megismerheted a sorozat részletes felépítését, az ászanák egymásra épülésének rendszerét, valamint megtanulhatod, hogyan lehet személyre szabni a gyakorlást. Azokat is szívesen látjuk, akik egyelőre nem szeretnének oktatni, csak a saját fejlődésük érdekében vállalnának egy intenzív tanulási időszakot.

ryt200_piros

Az oktatóképzés 2 modulból áll: 10 alkamas tanfolyam + astanga tábor
Oktatói tanúsítványt a 10 alkalmas képzés után is adunk, a Yoga Alliance minősítéshez a tábor részvétel szükséges.

Tábor időpontja 2024. augusztus 17-20. (helyszín: Noha Terény)

A tanfolyami napok:  2024. febr 10., 17., márc. 02., 09., 23., ápr. 06., 20.,máj. 04., 10., 12.  (9:00-17:00)

Helyszín: Mandala Jóga Nyugati

Jelentkezési feltételek: 2 év gyakorlási tapasztalat, az astanga 1. sorozatának ismerete, fizikai alkalmasság (A jógában szerzett tapasztalat igazolásához itt találsz formanyomtatványt.)

AZ ASTANGA JÓGA ALAPJAI
az első sorozat ászanái és vinyászái・bevezetés a második sorozatba・az astanga jóga elemei:  légzés, bandha, dristi・pránajáma és légzőgyakorlatok・relaxáció alapjai・meditáció és astanga・nyitó- és zárómantra

OKTATÁSMÓDSZERTAN
a sorozatok felépítése・Mysore stílus・ászanák igazításai・a gyakorlás megkezdése・minimum gyakorlás・a gyakorlás felépítése kezdőtől haladó szintig・Manju Jois szemléletmód・verbális instrukciók・óravezetési gyakorlat・eszközhasználat・női gyakorlás sajátosságai・

ANATÓMIA & PREVENCIÓ
alkalmazott anatómia・tartásjavítás・a mozgás fiziológiája・preventív gyakorlás・gyakori sérülések kezelése・gerinc- és ízületvédelem

ÉLETMÓD & FILOZÓFIA
az astanga jóga története és filozófiája・vinyászaszámolás・jógatörténet és filozófia

Az astanga az egyik legkönnyebben tanítható jógairányzat, abban az értelemben, hogy a komoly gyakorlók szinte minden fontos információval rendelkeznek már. A kötött sorozatok miatt nem kell gondolkodni, melyik ászana következik. Ez egyszerre jelent könnyebbséget és kihívást, oktatóknak és gyakorlóknak egyaránt.

A képzésen megismerheted a sorozat részletes felépítését, az ászanák egymásra épülésének rendszerét, valamint megtanulhatod, hogyan lehet személyre szabni a gyakorlást. Lehet, hogy a sorozat ugyanaz, de oktatóként látnod kell, hogy minden gyakorló más, eltérő igényekkel, tapasztalatokkal, célokkal és tudással. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk a Mysore stílusú oktatásra és az ászanák mélyebb megértésére. A javításokban és igazításokban a gyakorló igényeit tartjuk fontosnak, és nem használunk fix mozdulatokat.

A képzésen nem csak az ászanákat ismerheted meg, hanem az astanga jóga további eszközeit is. Tanulni fogunk a bandhákról, légzésről, vinyászákról, valamint meditáció és filozófia szerepéről is.

Azokat is szívesen látjuk, akik egyelőre nem szeretnének oktatni, csak a saját fejlődésük érdekében vállalnának egy intenzív tanulási időszakot.

Biztosítsd a helyed előleggel! Az előleg (15 000 Ft) díjának befizetésével biztosíthatod a helyed a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a képzés kezdetéig vagy az első tanítási napon kérjük befizetni.

A tandíj a következőkből áll:

  • Tanfolyami díj 175 000 Ft 
  • + Elvonulás díja kb. 90 000 Ft
     + Vizsgadíj 9 000 Ft

Választhatsz készpénzes, illetve átutalásos fizetési módjaink közül. A fizetéssel kapcsolatos információkat a visszaigazoló e-mailben küldjük el. A díjak tartalmazzák a helyszín és az oktatók díjait, a tananyagot, továbbá az e-learning felület használatát. 

Tanfolyami díj részletfizetés esetén (4 részletben):
1. részlet: jelentkezéskor – 20 000 Ft
2. részlet: első tanfolyami napig – 60 000 Ft
3. részlet 30 nap múlva – 60 000 Ft
4. részlet 60 nap múlva  – fennmaradó összeg

A képzés mentora Manju Jois, Sri K. Pattabhi Jois legidősebb fia, már 50 éve tanít astangát, és hozzánk is ellátogat minden évben. Manju szemléletmódja és oktatási stílusa követendő példa számunkra is, hiszen az astanga jógát személyre szabottan és szabadon oktatja, mindig a tanítvány tudásához és céljaihoz mérten. Nem híve a felesleges és szigorú szabályoknak, együttérzéssel és vidámsággal tanít, célja, hogy a  tanítványai jobban megértsék az astanga jógát, annak eredeti és autentikus formájában.

Manjutól leginkább a szemléletmódot érdemes átvenni: könnyedséget a gyakorlásban és letisztultságot a tanításban. A legértékesebb Manjuban az az egyszerűség és evidencia, amivel a legfinomabb történések lényegére is rá tud mutatni, és ami csak sok évtizedes gyakorlás és tanítás tapasztalatából fakadhat.

„A jógában nincs ennyi szabály!”
„Mutasd meg a szútrákban hol van ez leírva!”
„Csak csináld, ne gondolkodj annyit!”

A legtöbb kérdésre ehhez hasonló válaszokat kapunk tőle. Mindig azt mondja, hogy ő pontosan azt tanítja, amit az apjától tanult, nem tett hozzá semmit. És ha valaki szeretné megtanulni, annak nagyon szívesen megmutatja. És mindig mosolyog. 🙂

Jelentkezem!

A jógaoktató képzésekre a honlapon található „Jelentkezem” gombbal tudsz a legegyszerűbben feliratkozni. A regisztrációs díjat, amivel a jelentkezésed hivatalossá válik, a stúdiókban személyesen, vagy a honlapon keresztül bankkártyával, illetve átutalással is rendezheted. A teljes díjat az első tanítási napon vagy a tanfolyam kezdetéig kell befizetned, illetve élhetsz részletfizetési lehetőséggel is.

A tanfolyamot az Alternatív Mozgásterápia Egyesület indítja, amely lehetőséget kínál a képzések kedvezményes elvégzésére!

Milyen esetekben tudunk támogatást nyújtani?

Jelentkezem!

A KÉPZÉS OKTATÓI

Pápa Gyöngyvér

Mysore-stílus, ászanelemzés, anatómia, oktatásmódszertan

Németh Gergő

ászanaelemzés, oktatásmódszertan, mysore-stílus

Nagygyörgy Emese

ászanaelemzés, oktatásmódszertan, mysore-stílus